Translate

fredag 14. juni 2013

05.06.3013. Front Royal (Virginia) - Elkin (North Carolina) , 367 miles


Dette blir mer eller mindre en bildespesial fra Shenandoah nasjonalpark. Allerede halv ni var vi på veien. Etter en kjapp frokost var vi i parken rundt klokken ni.


Dette er virkelig noe å anbefale. turen gjennom parken tar endel timer, men det er virkelig verdt det. fantastisk natur. Utsikten, dyrene vi så; anbefaler at folk tar turen hit. (Ja det er faktisk mulig å besøke andre steder en Manhatten og New York. Det er mulig å oppleve andre ting enn gater og shopping). Dette er virkelig en av de plassene. bildene retferdiggjør nok ikke den hele og fulle opplevelsen, men man kan jo forsøke.


Dette var omtrent det første som møtte oss inne i parken


Utsikten er større enn innsikten...dypt...
OIOIOI! Det ser skikkelig ut som vi faller. Detta bildet bare MÅ vi ha med...


Ved Elkwallow stoppet vi ved et lite opplevelsessenter som bød på info om najonalparken. Da vi kom tilbake til bilen var denne sommerfuglen på plass. Ja nå går nok diskusjonen rundt middagsbordene i de tusen hjem tenker jeg. Hva heter denne? 
Kan det være en Laufidium Kvasilompe eller en Filiokius Hokuspokium..? Jeg vet, gjør du?








Det var nødvendig å stoppe flere ganger.


Ved Upper Hawksbill Parking lot vi bilen stå mens vi tok turen opp på parkens høyeste punkt. Hawksbill. 1235 meter over havet.

Turen opp til Hawksbill
Finner dere jordekornet???

Enklere her!

På toppen av utsiktspunktet på Hawksbill ble det en del bilder. 








Close...



Campingmuligheter er det også der.


Det ble også flere møter med ulike sommerfuglarter. Disse bildene er nok med på å få igang en ny diskusjonsrunde over kaffen og desserten...




Snegle (ikke brunsnegle)

Hva kan så dette være? Noen som vet?


Etter godt og vel fem timer i parken tok vi av bed Swift Run Gap. Fulgte 33 østover til 29, og fulgte den sørover til Charlottesville. Byen der Virginia University ligger. Etablert av selveste Thomas Jefferson. En mann som nok filk utrettet mer en de fleste av oss.



En ivrig student, og en på vandring på Universitetets område.





Utsikten fra selve hjertet av universitetet. The Rotunda. Her satt Thomas Jefferson bare uker før han døde. Dette var hans favorittutsikt på universitetsområdet.




Noen studerer, andre underviser!







Her er Jeffersons egen beskrivelse av hvordan Universitetet burde se ut og fungere. Under er skoleklokka for ut- og innring. 




Etter Charlottesville bar det videre. Vi kjørte østover ut av byen og tok sørover på I-81 mot Roanoak. Ettersom det ikke er motorveiene som er mest interessante, tok vi av der på 221og fulgte den til Floyd. Mye fint landskap her også.

 
Noen som har sett filmen The Ring..?


Ved Floyd tok vi av og fortsatte på enda en Scenic byway, The Blue Ridge Parkway. Også her bød det på både flott natur og dyreliv. 





Etterhvert kom mørket sigende på, og vi var fremdeles laaaangt unna en plass å få sove. Det gjorde ikke behovet for litt pauser mindre.







Hmmm, hva skimter vi her...?

Etter å ha passert grensa til North Carolina, fant vi ut at det beste måtte være å finne et sted å sove fortest mulig. klokka hadde passert ti. Nærmeste alternativ da viste seg å være Sparta. Det som viste seg i Sparta var derimot et hotell med høy pris. siden Alec var såpass våken, (ja det er han som story sett kjører etter kl. åtte), ble han enig om at vi måtte kjøre videre. Vi tok 21 sørover. Rundt halv ett kjørte vi inn i Elkin. Over middels sliten småby. Der fant vi et billig motel, med et av tidenes fuktigste rom. Vanndampen nærmet seg faretruende metningstrykket. Å bevege seg inn med et hygrometer hadde vært en risikosport på linje med basehopp. Men for en innholdsrik dag.




































Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar